Hur ska du bo under din studietid?

Hur ska bo under studietidHar du äntligen kommit in på din drömutbildning? Då är det dags att lämna ditt barndomshem för att bo själv för första gången i ditt liv. Men det är svårt att hitta en bostad idag. I Uppsala saknar tusentals studenter någonstans att bo i, i början av terminen. Som ung är det svårt att hitta något du verkligen kommer att trivas i. Det finns flera studentsajter och kommunala bostadsbolag, som hyr ut utifrån deras interna bostadskö. Ju längre tid du har stått i kö – ju större chans att du får en lägenhet.

Finns andra alternativ

Ett annat alternativ är att arbeta vid sidan om dina studier. Då kan du, om du har tur, övertala dina föräldrar till att gå i borgen för ett lån för att du ska kunna köpa en bostadsrätt. Bostadspriserna är väldigt dyra i Sverige på många orter, men i de flesta städer lönar det sig att köpa en lägenhet istället för att hyra en. Istället för att betala hyra till en hyresvärd varje månad kan du betala av på lånet, vilket gör att du så småningom äger bostaden. Hos Myloan kan du ansöka om lån, och titta på de villkor du behöver uppfylla för att få ta ett. Flera banker är idag generösa med sin utlåning, vilket innebär att du har goda chanser till att få låna pengar för att köpa en bostad.

Byggs för fullt

I flera delar av Sverige satsas det nu på att bygga bostäder för att motverka den stora bostadsbrist som har drabbat Sverige. Idag går bostadsbygget i Sverige allt långsammare, vilket har pågått sedan 1990… Tänk på att utbildningarna ofta tar flera år att läsa, vilket gör att det är väldigt viktigt att du trivs där du bor. Korridorer och studentrum passar inte alla – vad gör du om det inte passar dig?